Door Fractie PvdA Midden-Drenthe op 5 april 2017

PvdA wil duurzaam bouwen stimuleren

De gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker. Dat betekent dat de gemeente in onze ogen een tandje moet bijschakelen op het gebied van duurzaamheid. Wij willen het duurzaam bouwen van woningen stimuleren en hebben daarom een motie ingediend die op 3 april is aangenomen in de gemeenteraad.

Vorige maand pleitten we voor het verlagen van grondprijzen voor woningen die duurzamer worden gebouwd dan volgens het bouwbesluit vereist is. Die lagere grondprijs bleek wettelijk niet mogelijk, maar dat er wel mogelijkheden zijn om een zogeheten duurzaamheidsreserve in het leven te roepen.

Met behulp van onze motie, gesteund door Groen Links, dragen wij het college op om de mogelijkheden en criteria voor deze duurzaamheidsreserve zo snel mogelijk op papier te zetten. Zo kunnen we potentiële huizenbouwers aanmoedigen om extra duurzaam te bouwen in onze gemeente.

Fractie PvdA Midden-Drenthe

Fractie PvdA Midden-Drenthe

De PvdA-fractie in Midden-Drenthe bestaat uit (van links naar rechts) Tineke Posthoorn Jan Beugel Anne Souren en Patricia Lauffer

Meer over Fractie PvdA Midden-Drenthe