PvdA wil sporthallen en sportvelden helpen nu energieprijzen fors stijgen

Door Tineke Posthoorn op 11 mei 2019

De energieprijzen zijn in 2019 met ruim 20 procent gestegen. Sporthallen, gymzalen en sportvelden hebben hierdoor te maken met hogere kosten. Door de gemeente te vragen om meer vaart te maken met het verduurzamen van de sportaccommodaties wil de PvdA de sportverenigingen helpen om de energierekening naar beneden te krijgen. De gemeente Midden-Drenthe is al bezig met een plan voor de verduurzaming van de sportaccommodaties, maar dit kost tijd.

De afgelopen periode is in de gemeenteraad veel gepraat over grote commerciële plannen om duurzame energie op te wekken. De PvdA ziet dat er veel subsidiegeld afvloeit naar bedrijven en grondbezitters die een zonnepark willen aanleggen. De partij ziet dit graag anders, aldus raadslid Tineke Posthoorn. “Zoveel mogelijk mensen moeten profiteren van de overstap op duurzame energie. Door sporthallen, gymnastiekzalen en sportvelden te verduurzamen blijft sporten in verenigingsverband voor veel mensen betaalbaar, waardoor veel inwoners van Midden-Drenthe voordeel hebben van duurzame energie”

De gas- en elektriciteitsrekening is voor elke sportvereniging één van de grootste kostenposten. De hogere kosten voor energie moeten opgebracht worden door de gebruikers, sportende kinderen en volwassenen. Een ongewenste ontwikkeling vindt de PvdA, sporten in verenigingsverband moet juist betaalbaar blijven voor iedereen.

Sportverenigingen zijn belangrijk voor opgroeiende kinderen. Naast gezond bewegen is het een belangrijke leerschool. Kinderen leren met elkaar om te gaan, ze ontwikkelen hun vaardigheden en ze leren omgaan met regels. Naast familie en school is de sportvereniging een belangrijke plek voor kinderen en volwassenen. Voor de PvdA is het belangrijk dat iedereen kan sporten. Daarom moet het sporten bij een vereniging betaalbaar blijven.

In Midden-Drenthe is 32,4% van de inwoners lid van een sportvereniging. Dit zijn ruim 10.000 inwoners. Bijna 54% van de kinderen is lid van een vereniging.

Tineke Posthoorn

Tineke Posthoorn

Tineke Posthoorn (60 jaar) Het is 4 jaar geleden dat ik mij verkiesbaar heb gesteld. Ik dacht altijd: Ik werk in Midden-Drenthe, bij een organisatie die nota bene wordt gefinancierd door de gemeente, moet ik dat wel doen? Toch ben ik overstag gegaan. De reden? Er moeten meer vrouwen in de politiek! Ik vind het

Meer over Tineke Posthoorn