Minder energiekosten voor sportverenigingen

Door Tineke Posthoorn op 13 oktober 2018

De gemeente Midden-Drenthe doet mee aan het project ‘Drenthe sport duurzaam’. Sportverenigingen die buiten sporten, zoals voetbal en korfbal kunnen daaraan meedoen. Dankzij dit project kunnen de verenigingen flink besparen op hun stookkosten en elektriciteit.

De verenigingen hebben eerst een ‘energiescan’ gekregen. Een deskundige heeft alle kantines en kleedkamers bekeken. Daarna is op een rijtje gezet hoe de verenigingen energie kunnen besparen. Het helpt wanneer er bijvoorbeeld bewegingsmelders in de kleedkamers komen. Dan gaat het licht automatisch uit als er niemand in de kleedkamer is. Ook helpt het om de gebouwen zo goed mogelijk te isoleren. Het kost dan minder energie om de ruimtes te verwarmen. En natuurlijk helpt het ook als er zonnepanelen op het dak komen.

Alle verenigingen zijn nu aan de beurt geweest. Ze weten nu hóe ze energie kunnen besparen. Nu is het tijd om uit te rekenen wat dit allemaal gaat kosten. Wanneer dit bekend is wordt er overlegd met de bestuursleden van de verenigingen. Zij kunnen dan na gaan denken wat ze willen veranderen en hoe zij dit gaan betalen.

De PvdA vindt het belangrijk dat sportverenigingen blijven bestaan. Sporten is gezond en gezellig. We vinden het heel belangrijk dat iedereen die wil sporten dit ook kan doen. Het mag niet te duur worden. Door veel energie te besparen zijn de verenigingen minder geld kwijt aan gas en stroom. Daardoor blijft sporten betaalbaar én werken de verenigingen mee aan een schoner Midden-Drenthe. De PvdA hoopt dan ook dat de gemeente de verenigingen óók met geld gaat helpen. Alle veranderingen zullen veel kosten en sommige verenigingen zullen dat niet zomaar zelf kunnen betalen.

Tineke Posthoorn

Tineke Posthoorn

Tineke Posthoorn (60 jaar) Het is 4 jaar geleden dat ik mij verkiesbaar heb gesteld. Ik dacht altijd: Ik werk in Midden-Drenthe, bij een organisatie die nota bene wordt gefinancierd door de gemeente, moet ik dat wel doen? Toch ben ik overstag gegaan. De reden? Er moeten meer vrouwen in de politiek! Ik vind het

Meer over Tineke Posthoorn