Door Joop Kramer op 17 februari 2016

PvdA-fractie bezoekt Preventieteam Beilen-West

Soms heeft de regio te maken met een inbraakgolf. Zowel in stedelijk gebied als in de dorpen worden dan vele meldingen gedaan van inbraken en pogingen tot inbraak. Een zorgelijke situatie, vooral omdat van de dader(s) ieder spoor ontbreekt. Daarnaast zijn de sociale contacten de afgelopen jaren afgenomen, ook op het platteland. We kennen onze buurt en onze buurtgenoten steeds minder. We weten daarom soms niet of onze buurtgenoot eenzaam is of een helpende hand kan gebruiken. Het blijft belangrijk om naar elkaar om te zien.

De PvdA fractie heeft leefbaarheid en sociale samenhang hoog in de vaandel. Daarom bracht de fractie vergezeld van statenlid Peter Zwiers op 15 februari een bezoek aan het Preventieteam in Beilen-West. Naar aanleiding van overlast door hangjongeren hebben wijkbewoners de handen in 2013 ineen geslagen en het Preventieteam opgericht. De vrijwilligers lopen zeer regelmatig rondes door de wijk. Die zichtbaarheid heeft een positief effect op de veiligheid, maar versterkt ook de sociale structuur van Beilen-West.

Naast de regelmatige rondes heeft het team een WhatsApp-groep voor hun leden opgericht en zijn de oprichters ook op Facebook actief om wijkbewoners met elkaar te verbinden. Want het gaat de leden niet alleen om veiligheid, maar ook om het verbeteren van de leefbaarheid van Beilen-West.

Tijdens het bezoek is gesproken over taken, samenwerking met gemeente, wijkagent en andere partners. Het was fijn om te horen dat het team zo positief was over de samenwerking met alle partijen. Daarna heeft de fractie meegelopen tijdens de ronde en meegekeken waarop wordt gelet. Een goed bezoek, vooral omdat het laat zien hoe wijken hun eigen kracht kunnen benutten.

Joop Kramer

Joop Kramer

Joop Kramer (1949), Fractievoorzitter In  mijn studententijd was ik al politiek actief en sinds acht jaar zit ik in de gemeenteraad van Midden-Drenthe. Al zeker dertig jaar ben ik lid van de PvdA, omdat ik geloof dat alle mensen kansen moeten krijgen in deze maatschappij. Of je nou man bent of vrouw, van welke kleur

Meer over Joop Kramer